”Etkös elävä pelkää?” -teemaopastukset Sarka-museolla ja virtuaalisesti

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
31.10.2021
00:00

Tapahtumapaikka
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, Loimaa


Syysiltojen pimetessä Suomen maatalousmuseo Sarka tarjoaa kauhu- ja kummitustarinoihin keskittyvän opastuksen Sarka-sunnuntaina sekä paikanpäällä että virtuaalinäyttelyssä Digimuseossa.

Entisaikaan, kun sadonkorjuu oli saatu suoritettua ja päivät pimenivät kohti talvea, talon väki siirtyi ulkotöistä sisätiloihin tekemään puhdetöitä. Hämärässä tuvassa päreiden heikossa valaistuksessa kerrottiin erilaisia kummitus- ja kauhutarinoita. Tarinoissa vainajat nousivat ruumislaudoiltaan ja kulkivat kummittelemassa, pirut houkuttelivat pahaa aavistamattomia ihmisiä turmion teille ja murhatut lapsivainajat itkivät kätköpaikoillaan kurjaa kohtaloaan.

Etkös elävä pelkää? -teemakierroksella kerrotaan vanhoja kauhutarinoita ja tutustutaan entisajan suomalaisten uskomusmaailmaan talonpoikaisen ajan maataloudesta kertovan Ennen koneita -näyttelyn kautta. Tunnin mittainen teemaopastus järjestetään paikan päällä museossa klo 12 ja Digimuseon kautta virtuaalisesti klo 18.

Paikan päällä museossa klo 12 järjestettävä kierros on ilmainen. Kierrokselle otetaan mukaan eninntään 20 osallistujaa. Kierrosta ei suositella alle 12-vuotiaille muuten kuin aikuisen seurassa. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Riikka Soiniselta: riikka.soininen@sarka.fi tai 02 7637 7019.

Ennen koneita -näyttelyssä on päivän aikana teeman mukainen tunnelmavalaistus ja äänimaailma. Lisäksi museon ravintolassa on tarjolla kummitusteemainen menu klo 12–14. Museon näyttelyihin on päivän aikana vapaa pääsy.

Teemaopastukselle voi lähteä myös suoraan kotoa käsin klo 18 varaamalla paikan opastukselle Digimuseo-palvelun kautta hintaan 7€/hlö. Paikkoja opastukselle on rajoitetusti, liput opastukseen voi ostaa verkosta: digimuseo.fi/nayttelyt/etkos-elavaa-pelkaa/.Jaa tapahtuma Facebookissa