KoneSarka

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
03.08.2024
10:00 - 14:00

Tapahtumapaikka
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, Loimaa


VANHOJEN MAATALOUSKONEIDEN HARRASTAJAKOKOONTUMINEN JA NÄYTTELY

Suomen maatalousmuseo Sarka järjestää lauantaina 3.8.2024 klo 10-14 oman historiansa ensimmäisen maatalouskoneharrastajien kokoontumisen. KoneSarka-tapahtuma järjestetään museon piha-alueella ja tarkoitus on tuoda koneharrastajia yhteen sekä esitellä yleisölle maatalouskoneita, joista suurin osa on traktoreita.

Sarka järjestää tapahtuman yhdessä Loimaan pvy:n kanssa ja kutsuu mukaan maatalouskoneharrastajia ympäri Suomen. Esittelypaikkoja traktoreille on museon piha-alueella noin sata ja lisäksi kerhojen tai yhdistysten on mahdollista esitellä omaa toimintaansa omien esittelypisteiden avulla. Traktorilla paikalle saapuville museo tarjoaa makkarat, pullakahvit sekä pääsylipun museon näyttelyihin.

Tapahtuma liittyy Sarka-museon hankkeeseen, jolla pyritään luomaan maatalouskoneharrastajille mahdollisuuksia siirtää hallussaan olevaa aineetonta kulttuuriperintöä uusille sukupolville. Tällä tarkoitetaan koneisiin liittyvää tietotaitoa sekä myös koneharrastuksen kulttuuria. Mistä kysyt oikeaa pulttia, mutteria tai maskia tiettyyn traktoriin tai miten vanha kone suostutellaan käymään? Entä milloin ensimmäinen traktori perheeseen hankittiin ja millaisia reittejä tiedot omasta harrastetraktorista ovat siirtyneet?

TERVETULOA MUKAAN!

Ennakkoilmoittautumiset ja tiedustelut:

elsa.hietala@sarka.fiJaa tapahtuma Facebookissa