Maatalouden aika

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
30.04.2016 - 30.04.2026
00:00

Tapahtumapaikka
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, Loimaa


Suomen maatalousmuseon uusi perusnäyttely vie kävijän 3000 vuoden aikamatkalle maatalouden historiaan.

Maatalouden aika -näyttely kertoo suomalaisen maatalouden koko tarinan alusta tähän päivään.

Näyttelyssä museovierasta tervehtivät maanmittari, tarkkailukarjakko ja eu-tarkastaja. Museokierroksen aikana voi istahtaa 1950-lukuiseen tupakeittiöön tai maitolaiturille kuuntelemaan tarinoita. Vierailun aikana kävijälle aukeavat sekä isojaon että kaskiviljelyn salat ja selviää miten tuulimylly toimii.

Entä miltä näyttääkään nykyaikaisessa lypsynavetassa tai sikalassa? Voiko maatalouspolitiikka olla mielenkiintoista? Esillä ovat tietenkin myös mm. ensimmäinen kotimainen traktori Kullervo ja aurojen klassikko Fiskars 10.

Uudella perusnäyttelyllään Sarka juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan sekä maamme 100-vuotista itsenäisyyttä. Suomen historia on maatalouden historiaa: maatalous oli maamme pääelinkeino aina 1960-luvulle asti. 2010-luvulla maataloudesta saa elantonsa enää alle neljä prosenttia väestöstä. Muutos on ollut nopeaa, ja monille suomalaisista elinkeino on tänä päivänä vieras.

Maatalouden aika -näyttely kertoo mikä asema maataloudella on sekä elintarvikkeiden tuottajana että ympäristön muokkaajana. Samalla se tuo esiin myös maatalouden työt ja toimet, tekemisen inhimillisen ulottuvuuden.Jaa tapahtuma Facebookissa