Markku Laitakari: Kuvasarkoja

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
16.05.2024 - 08.09.2024
10:00 - 17:00

Tapahtumapaikka
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, Loimaa


Sarka-museon Aulagalleriassa nähdään kesällä 2024 valokuvataiteilija ja taidegraafikko FM Markku Laitakarin taidenäyttely Kuvasarkoja.

Markku Laitakari on kansainvälisesti toimiva taidegraafikko, valokuvaaja ja filosofian maisteri, jonka teoksia on ollut esillä kotimaisten gallerioiden lisäksi myös esimerkiksi Pariisissa, Firenzessä ja Tartossa. Kuvasarkoja-näyttelyssä matkataan maailmalta takaisin Pajunkulmille, taiteilijan sukutilalle ja palataan ajassa lapsuuden muinaistarustoihin, pirunpesiin, pyhiin paikkoihin ja muinaisiin rituaaleihin.

Laitakari on muinaiskuvan tekijä, joka tutkii kuvan kerroksellisuutta ja mahdollisia maailmoja. Uuden kuvan takana on aikaisempi kuva ja sen takainen muisto tai taru. Eriaikaiset kuvat ja esittämisen tavat ovat olemassa yhtä aikaa ja rinnakkain muodostaen kuvien sarkoja.

Laitakarin valokuvat sekä tekoälyavusteiset teokset kertovat menetetyistä maisemista, traditioista ja muutoksesta. Ne kertovat myyteistä, metsänpeitosta, kevään pyhityksestä, uhrikivistä, hiisistä, villistä luonnosta ja omenapuun isyydestä. Näyttelyssä nykyisyys kohtaa menneisyyden ja ihmisten muistot peilautuvat yhteiskunnan muutosprosesseihin. Teoksissa katsoja voi kohdata myös omat muistonsa ja pohtia niiden suhdetta nykypäivään.

 Jaa tapahtuma Facebookissa