Meren kautta

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
09.03.2016
19:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Loimaan Teatteri
Juvantie 11, Loimaa


MEREN KAUTTA

Meren kautta

Meren kautta on uusi musiikkiteatteriteos, jossa käydään keskusteluja ihmisen ja meren välillä. Rauhaisan pohtiva yleisluonne sekoittuu vahvaan ja monivivahteiseen tulkintaan musiikin ja laulamisen kautta. Esitys kutsuu katsojan venyttämään mielikuvitustaan, jotta ihmisen ja meren yhteinen filosofia avautuisi kokonaisvaltaisesti. Tärkeitä aiheita ovat laivat, ranta, lähteminen ja tuleminen.
Teoksessa yhdistellään tarinankerrontaa, musiikkia, lauluja, videokuvaa ja kuunnelmaa.

Meri on linkittäjä, välittäjä, seuraaja, apu ja uhka. Se on kaunis ja valtava, pelottava ja tuttu tuntematon. Sen alati muuttuva luonne heijastelee ihmiselämää hämmästyttävän osuvasti.
Ja toisaalta, juuri meren rannalla ihmiset haluavat usein pysähtyä katselemaan edessä olevaa maisemaa ja pohtimaan kaikenlaisia asioita. Suuria ja pieniä.

Esitys vie katsojan tarinoihin, joita meri on säilönyt jo kauan. Ehkä viikon, ehkä vuoden, vuosikausia tai vuosisatoja. Ihmistarinoita kerääntyy meren eri kolkkiin, sillä suuri vesimassa ulottuu joka puolille maailmaa. Meri kerää jotakin yhteen ja välittää sen eteenpäin.
Ihmiset ovat siis käyneet vuoropuhelua meren kanssa jo kauan. Millaiselta tämä kaikki näyttää nuoresta aikuisesta 2010 –luvulla?

Teos on Merikerttu Mutalan ensimmäinen soolotyö. Loimaalaislähtöinen Mutala on aloittanut aikanaan Loimaan teatterin harrastajana, mistä lähdettyään teatterin ja musiikin opiskelu on jatkunut jo 10 vuoden ajan eri oppilaitoksissa Suomessa ja Iso-Britanniassa. Hän valmistui Falmouth University –yliopistosta syksyllä 2014 nykymusiikkiteatterin tekijäksi. Nyt hän työskentelee jälleen Loimaan Teatterissa, tällä kertaa musiikin ja teatterin ohjaajana.

Esitykset:
pe 4.3. klo 19:00
la 5.3. klo 19:00
su 6.3. klo TILAUSNÄYTÖS
ke 9.3. klo 19:00
Kesto: 50-60 minuuttia
Liput 12 € / 10 €

Esityksen ideointi, materiaalit, suunnittelu ja toteutus: Merikerttu MutalaJaa tapahtuma Facebookissa