Meripihkasilta: Ziemeļmeita- ja Atzele -kuorojen yhteiskonsertti

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
09.02.2018
18:00 - 19:30

Tapahtumapaikka
Heimolinna
Väinämöisenkatu 2, Loimaa


Pe 9.2.2018 klo 18.00, Loimaalla Heimolinnassa, Väinämöisenkatu 2

Latvialais-suomalainen kuoro Ziemeļmeita, johtavat Ilmārs Millers ja Karol Kisiel

Alūksnen opettajien kuoro Atzele (Latvia), johtavat Jānis Baltiņš ja Ina Perevertailo

Säestää: Rita Bogdanova

Liput 10 euroa, alle 17-vuotiaalle vapaa pääsy. Liput myynnissä ovelta ennen konserttia.

 

Konsertin kuvaus

Konsertin nimi ’Meripihkasilta’ juontaa juurensa mielleyhtymästä, jossa kaksi kuoroa, jotka toimivat Itämeren vastakkaisilla rannoilla, tapaavat meripihkasillalla. Atzele-kuoro kauniista Pohjois-Latviasta on tuonut Suomeen tuliaisia: upeinta latvialaista kuoromusiikkia. Konsertissa kuullaan monia lauluja satavuotiaan Latvian kunniaksi järjestetyn yleisen laulujuhlan ohjelmistosta, muun muassa säveltäjäsuuruuksien Raimonds Paulsin, Imants Kalniņšin ja Uģis Prauliņšin teoksia. Latvialais-suomalainen kuoro Ziemeļmeita omalta osaltaan tervehtii vierailijoitaan pohjolasävytteisillä suomalaisilla kuorolauluilla osoittaen näin kiitollisuutensa vieraanvaraiselle kotipaikalleen Suomelle.

Ziemeļmeita-kuoro perustettiin vuonna 2012. Kuorossa laulaa sekä Suomen latvialaisia että Latvian kulttuurista kiinnostuneita suomalaisia. Ilmārs Millersin johtamana kuoro on saavuttanut huomattavan taiteellisen tason. Aktiivisella konserttitoiminnallaan ja monipuolisella ohjelmistollaan Ziemeļmeita on herättänyt sekä latvialaisten että suomalaisten kuoromusiikkiharrastajien kiinnostuksen. Ziemeļmeita-kuoron kevät 2018 kuluu valmistautuessa Latvian yleiseen laulujuhlaan, joka järjestetään Riiassa kesä-heinäkuussa ja johon odotetaan noin 15 000 laulajaa.

Alūksnen opettajien kuoro Atzele Pohjois-Latviasta on toiminut jo vuodesta 1986. Se on esiintynyt ahkerasti Latviassa ja saavuttanut menestystä monissa kuorokilpailuissa ja -festivaaleilla sekä Latviassa että ulkomailla, ja esiintyy Suomessa ensimmäistä kertaa. Viimeiset kaksikymmentä vuotta Atzele-kuoroa on johtanut Jānis Baltiņš, joka on Latvian kokeneimpia ja menestyksekkäimpiä kuorojohtajia.

Konserttia tukee Loimaan kaupunki ja Loimaan evankelinen kansanopisto.

Järjestäjä: Latvialais-suomalainen kuoro Ziemeļmeita

www-sivu: www.ziemelmeita.fiJaa tapahtuma Facebookissa