Syksyiset kimppakävelyt

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
13.09.2023
18:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Rydön rinki
Rydöntie 53, Loimaa


Syksyiset kimppakävelyt

Hankkeen kyläkierroksilla nousi esiin Uudentalon Katin muutama vuosi sitten vetämät kävelykierrokset pururadoilla. Ne olivat olleet suosittuja ja niitä toivottiin järjestettäväksi uudelleen. Asukkaiden Loimaa-hanke otti asiasta kopin ja päätettiin lisätä pururatakierroksiin myös Loimaan hienoja luontopolkuja ja ottaa mukaan järjestelyihin paikallisia kyläyhdistyksiä. Syksyisiä kimppakävelyitä on syksyn aikana 7. Muut ovat maanantaisin tai keskiviikkoisin alkaen klo 18.00, paitsi lauantaina 30.9.2023 järjestettävä Metsämaan luontopolkukävely, joka alkaa jo klo 10.00.

Keskiviikkona 13.9.2023 klo 18.00 kokoonnutaan Rydön ringin lähtöpaikalle Kurittulaan (Rydöntie 53). Reitin korkeimmalla kohdalla on laavu ja tulipaikka, jossa voi nauttia eväitä. Reitin pituus on noin 1,5 kilometriä. Koska reitin alkupisteessä ei ole tilaa autoille, emmekä halua tien tukkeutuvan muulta liikenteeltä, on sovittu, että autoja voi pysäköidä kuvassa punaisella  merkitylle alueelle  Rydöntien alussa. Siitä voi sitten kävellä ringin alkupisteelle, sinisen nuolen suuntaan.  Pysäköidessä on kuitenkin huomioitava, ettei tuki ajoväylää talolle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keskiviikkona 20.9.2023 klo 18.00 kokoonnutaan Kirkonkylän koulun parkkipaikalle Alastarolla (Aapiskukontie 5) ja kierretään 2,6 km pururatalenkki. Samalla voi tutustua uusiin ulkokuntoilulaitteisiin.

Keskiviikkona 27.9.2023 klo 18.00 kokoonnutaan Alpo Jaakolan patsaspuiston parkkipaikalla (Aura-Pirkkatie 84). Kävellään puiston poluilla ja kuljetaan polkua Ylämökille. Nautitaan illan hämyisästä tunnelmasta, mutta varautukaa pimentyvään iltaan taskulampuilla. Käveltävä matka noin 1 km.

Lauantaina 30.9.2023 klo 10.00 kokoonnutaan Kalliohovin parkkipaikalla (Metsämaantie 618). Tutustutaan Metsämaan luontopolkuun, josta voi valita patikointimatkakseen koko 8 km lenkin tai puolta lyhyemmän. Pidemmän reitin vetäjänä toimii metsämaalainen metsämieliohjaaja Saara Vento, jonka opastuksella tehdään matkan varrella helppoja metsämieliharjoituksia. Laavullaan kyläyhdistys tarjoaa retkeilijöille makkaraa (itse paistettava) ja mehua, muuten varustautukaa omin eväin matkaan.

 

Lähde mukaan nauttimaan luonnosta ja yhdessä liikkumisesta. Kävelyille osallistuminen on maksutonta. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan Loimaan brändituotteita. Jokainen kaikkiin seitsemään kimppakävelykierrokseen osallistunut palkitaan Metsämaalla pienellä palkinnolla.Jaa tapahtuma Facebookissa