Taidetalon tiistaikonsertit jatkuvat! Tango del Norte & Romina Bianco – argentiinalaisen tangon konsertti.

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
11.06.2019
19:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Loimaan Taidetalo
Rantatie 2, Loimaa


Tango del Norte & Romina Bianco – argentiinalaisen tangon konsertti

 

Konsertit alkavat klo 19 ja kestävät noin tunnin.

Liput 10/8€, museokortilla 7/5€

Oikein paljon tervetuloa!

Lisätietoa: www.loimaantaidemuseo.fi

Latinalaisen Amerikan tunnelmaa Taidemuseolla

Tango del norte on Loimaalla jo tuttu vieras viime vuodelta. Tänä vuonna tämä eteläamerikkalaisen musiikin suunnannäyttäjäksi Suomessa noussut yhtye tuo mukanaan argentiinalaisen tähtilaulajan, Romina Biancon. Heidän yhteistyönsä on alkanut jo 2013 ja nyt he yhdistävät voimansa taas muutaman vuoden tauon jälkeen konserttikiertueellaan, ” La voz de latinoamérica – latinalaisen Amerikan ääni”. Konsertti on kunnianosoitus Etelä-Amerikan rakastetuimmalle folklaulajalle, Mercedes Sosalle. latinalaisen Amerikan ääneksi tituleeratulle laulajalegendalle. ”Olemme jo monta vuotta puhuneet, että pitäisi tehdä kiertue näiden hienojen laulujen ympärille, joita Mercedes Sosa on tehnyt tunnetuksi. Tänä vuonna saimme vihdoin aikataulut sopimaan yhteen ja tämä pitkä haaveemme toteutuu”, kertoo yhtyeen bandoneonisti, Sami Pirttilahti. Laulujen ympärille rakentuvaa ohjelmaa täydentävää muutama rytmikäs instrumentaalinumero.

Orivedellä asuva, yhtyeessä pianoa soittava, Ville Westergård, ja riihimäkeläinen Sami Pirttilahti innostuivat vajaa kymmenen vuotta sitten argentiinalaisesta tangosta, ja perustivat yhtyeen Tango del norte. Myöhemmin rytmien kirjo on kasvanut, ja mukaan ohjelmistoon on otettu muutakin eteläamerikkalaista folklorea. Tämän musiikkityylin saralla parivaljakon nimi onkin jo varsin tunnettu yleisöön uppoavasta rytmistä ja huumorista ympäri Suomen. Sami on viimeaikoina niittänyt menestystä myös kansainvälisissä bandoneonkilpailuissa, kruununa maailman arvostetuimman Che bandoneon-kilpailun voitto Yhdysvalloissa viime elokuussa.

Konsertin laulusolisti on kansainvälistä arvostusta nauttiva argentiinalainen laulajatartar, Romina Bianco. Romina kiertää konsertoimassa useiden huippuorkesterien kanssa ympäri maailmaa ja on  levyttänyt Tango del norten lisäksi mm. Nestor Marconin kaltaisten tangon legendojen kanssa. Suomessa Romina on esiintynyt aiemmin mm. Tangomarkkinoiden suorassa finaalilähetyksessä, Tangon Juhlaviikolla, Oulussa sekä Maalimantango-festivaalilla, Tampereella. Tänä kesänä Romina tähdittää Sata Häme Soi-festivaalin ”Valkea Ruusu” – konserttia heinäkuussa.

Konsertti on Loimaan Taidemuseolla Tiistaina 11.6. klo 19.  Järjestäjänä toimii Loimaan Kulttuuripalvelut.Jaa tapahtuma Facebookissa