Ruokakeskiviikko: Oluen valmistus ja käyttö 1500–1600-lukujen suomalaisella maaseudulla

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
16.09.2021
18:00 - 19:00

Tapahtumapaikka
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, LOIMAA


Oluenjuonnilla on Suomessa vuosituhantiset perinteet, mutta ensimmäiset kirjalliset lähteet kertovat oluen valmistuksesta ja käytöstä vasta myöhäisellä keskiajalla sekä uuden ajan alussa. Millaista olutkulttuuri oli suomalaisella maaseudulla viisisataa vuotta sitten? Miten olutta valmistettiin, mihin sitä käytetiin ja ketkä sitä joivat? Näihin kysymyksiin FT Jenni Lares Tampereen yliopistosta vastaa esityksessään. Lares on historiantutkija, jonka vuonna 2020 valmistunut väitöskirja käsitteli 1600-luvun länsisuomalaista juomakulttuuria.

Lareksen esitys on nähtävissä ja kuultavissa museon seminaaritila Riihessä klo 18. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Sitä voi seurata myös verkossa suoratoistolähetyksenä museon YouYube-kanavalla.

Samana päivänä avautuu kaksi uutta vaihtuvaa näyttelyä: Ruokakulma-näyttelytilassa Oispa kaljaa, joka on on osa Hotelli- ja ravintolamuseon tuottamaa samannimistä näyttelyä  ja ravintola tilassa Olutta Loimaalta -näyttely. Ne ovat tutustuttavissa 1.9.2022 saakka.

Kuva: Lauri Levämäki, Kansatieteen kuvakokoelma, Museovirasto, CC BY 4.0

 Jaa tapahtuma Facebookissa