20v. Juhlakiertue Harmonikkataiturit Heimolinnassa

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
10.10.2022
19:00 - 21:00

Tapahtumapaikka
Heimolinna
Väinämöisenkatu 2, Loimaa


Veikon ja Carinan 20v. Juhlakiertue Heimolinnassa

 

 

Harmonikkalegenda Veikko Ahvenaisen odotettu huippukonsertti kuullaan Loimaan Heimolinnassa maanantaina 10.10. Klo 19.00. Liput 15€

Tilaisuudessa esiintyvät harmonikkalegenda Veikko Ahvenainen ja hänen puolisonsa Carina Nordlund , Erkki Liikanen ja Tiistaihanuristit. Konsertin järjestelyissä on mukana  Loimaan kulttuuritoimi.

Vuonna 1985 Veikko esiintyi Örnsköldsvikin harmonikkafestivaaleilla Ruotsissa. Viikon aikana hän opetti ruotsalaisia hanuristeja joista yksi oli 15-vuotias Carina. Vuosien aikana Veikko innosti tyttöä harjoittelemaan lähettäen hänelle maisemakortteja eri puolilta maailmaa. Kului 14 vuotta kunnes he tapasivat jälleen . Tapaaminen johti Veikon säveltämään häämarssiin Björnan kirkossa vuonna 2005. Häiden jälkeen yhteiset kiertueet ovat sujuneet iloisissa merkeissä.

Kuopiossa 9-vuotias Veikko oppi soitonalkeet kuopiolaiselta  muikkukauppiaalta. Ensi levytys oli vuonna 1955 ja tänään hän on maamme eniten levyttänyt artisti  1087 levytyksellä.Kuopion kaupunki on kunnioittanut Veikon elämäntyötä suurella taideteoksella joka on nähtävänä Kuopion Matkakeskuksessa. Hän on saanut Pro Finlandia-mitalin vuonna 2010 ja kansainvälinen Harmonikkaliitto Cofédération Internationale  des Accordéonistes (CIA) on palkinnut hänet arvostetulla Merit Award – palkinnolla vuonna 2020

Erkki Liikanen oli 1960-luvulla Veikko Ahvenaisen tangoyhtyeessä rumpalina ja laulusolistina. Nyt heidät nähdään yhdessä Tiistai-hanureiden kanssa tulevassa konsertissa.

Väliajalla julkistetaan Veikon ja Carinan uusi O Sole Mio CD-levy.  Konsertissa on saatavana myös Veikon kirjoittama suosittu kirja Hanurini muistoja.

 

Kuva:

Veikko Ahvenainen ja Carina NordlundJaa tapahtuma Facebookissa