8 peltoa

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
09.12.2017 - 04.03.2018
00:00

Tapahtumapaikka
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, Loimaa


Outileena Uotilan näyttely  ”8 peltoa” koostuu räsymatoista, jotka kuvaavat pellon estetiikkaa kahdeksana vuodenaikana.

Uotila on vuoden ajan kirjoittanut peltopäiväkirjaa, kuvannut peltoja, kerännyt sopivan värisiä vanhoja vaatteita, leikannut niitä kuteiksi ja kutonut räsymattoja, yhden kunakin vuodeaikana. Hän jakaa vuoden kahdeksaan vuodenaikaan saamelaisten tapaan. Tästä juontaa myös näyttelyn nimi.

Pelto kierrättää ravinteita, se on alkutuotantopaikka, vilja-aitta, mutta myös värejä, ääniä, elämää, eläimiä, tuoksuja. Peltomaisema elää vuodenaikojen mukaan. Vuoden kuluessa siinä voi nähdä syntymän, kasvun, sadon ja kuoleman. Pelto on syntynyt ihmistyöllä ja se säilyy vain työtä tekemällä, ilman viljelyä metsä ottaa omansa takaisin. Pelto on juureva osa kulttuuriamme.

Outileena Uotila on sastamalalainen tekstiilisuunnittelija, yhteisötaiteilija ja taiteen maisteri, jonka vuotuinen kesätyöpaikka on emäntänä Korteniemen perinnetilalla Tammelassa. Peltomaisema on hänelle tärkeä: ”Jos minulta kysytään, millainen on suomalainen maisema, se on pelto, jonka takana on metsä.”

Mattojen lisäksi Uotila avaa näyttelyssä kokemuksiaan ja suunnitteluprosessia tekstein, äänin, valokuvin ja tilkuin. Näyttelyyn liittyy myös matto, jonka kutomiseen kaikki kävijät voivat osallistua.Jaa tapahtuma Facebookissa