Duo Musicare @ Taidetalo

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
07.11.2017
19:00 - 20:15

Tapahtumapaikka
Loimaan Taidetalo
Rantatie 2, Loimaa


Loimaan Taidetalossa esiintyy nuoret muusikot laulaja Piia Rytkönen ja pianisti Juuli Vaulasvirta. Ohjelmistossa on suomalaissäveltäjien ja heidän kansainvälisten aikalaisten lied-laulujen parhaimmistoa. Kuulijalle tarjoillaan muun muassa Jean Sibeliuksen, Edvard Griegin ja Oskar Merikannon sävelmiä.

Lied-duo Musicare on ollut aktiivinen vuodesta 2007. Rytkönen ja Vaulasvirta ovat molemmat valmistuneet muusikon koulutusohjelmasta Kuopion Konservatoriosta ja jatkaneet opintojaan liedluokalla ArtEZ-konservatoriossa Alankomaissa ja Tampereen esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa. Parhaillaan Juuli siirto-opiskelee Evaristo Felice Dall´Abaco konservatoriossa Veronassa, valmistuen sieltä kandidaatiksi syksyllä 2017.  Rytkönen opiskeli kevään 2017 vaihto-opinnoissa Grazissa, Itävallassa.

Duo Musicare konsertoi säännöllisesti Suomessa erityisesti Pohjois-Savon alueella ja parin viime vuoden aikana Saksassa, Alankomaissa ja Italiassa. Duo oli Helsinki lied 2015 -kilpailun finalistipari, joka palkittiin erikoispalkinnolla. Kansainvälisesti duo on kilpaillut Heekissä, Saksassa (2012, 3-sija), sekä Enschedessä 30 parhaan lied-parin joukossa (2013). Muun ohessa Piia on sijoittunut Timo Mustakallio -laulukilpailun finaaliin 2015 ja Juuli puolestaan palkittiin erikoispalkinnolla Leevi Madetoja -pianokilpailussa samana vuonna.

Hyvinvointia Musiikista -hanke on Duo Musicaren käynnistämä projekti, jonka ideana on viedä klassista musiikkia myös konserttisalien ulkopuolelle. Kesällä 2012 ja 2013 duo kiersi noin 70 eri julkisen sektorin palvelukohdetta Pohjois-Savon ja Etelä-Karjalan alueella. Duon hankkeen päämääränä oli tuoda musiikkia julkisen sektrorin palvelukeskuksiin ja mielenterveysyksiköihin. Hanketta tukivat Tapiolan Juuli Vaulasvirran saama ”oma stipendi”, Etelä-Karjalan kulttuurirahasto, Ylä-Savo -säätiö, sekä Olvi -säätiö.

Juuli ja Piia ovat opiskelleet liediä Kuopiossa Jaakko Untamalan ohjauksessa ja Tampereella Satu Sippolan ja Risto Kyrön lied-luokalla. Italiassa duoa on puolestaan ohjannut Adriano Ambrosini. Musicare kuuluu Suomen Lied-Akatemian jäsenistöön ja duoa ovat opettaneet useasti mm. Heikki Pellinen, Ulla Raiskio, Juho Alakärppä ja Marien van Nieukerken.

 

Lied-konsertti Loimaan Taidetalossa tiistaina 7.11 klo 19.

Liput

10/8€

museokortilla 7/5€Jaa tapahtuma Facebookissa