Hanhijoen hoitosuunnitelman aloitustilaisuus Alastarolla

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
25.04.2019
17:30 - 20:00

Tapahtumapaikka
Alastaron virastotalon yläkerran kokoustila
Loimijoentie 74, 32440, Alastaro


Hanhijoki on Loimijoen alueella ainutlaatuinen pohjavesisyötteinen ja kalastollisesti arvokas vesistö, jonka tilaa kannattaa vaalia ja parantaa. Näistä lähtökohdista Hanhijoki on valittu esimerkkialueeksi, jolle laaditaan hoitosuunnitelma. Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Valonia järjestävät Alastaron virastotalolla to 25.4. klo 17.30 avoimen yleisötilaisuuden, jossa esitellään lähtökohdat ja perustiedot Hanhijoen valuma-alueen hoitosuunnitelman tekemisestä. Paikalle toivotaan erityisesti Hanhijoen alueen maanomistajia ja asukkaita keskustelemaan ja tekemään ehdotuksia Hanhijoen valuma-alueen vesistökunnostuksista, virkistyskäytöstä ja vesiensuojelusta. Tilaisuudessa on suurikokoinen Hanhijoen valuma-alueen kartta, johon merkitään ehdotuksianne kunnostus-, ennallistamis-, virkistyskäyttö- ja vesiensuojelukohteista.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan! Tilaisuuden aluksi on kahvitarjoilu.

Ohjelma

17.30 Kahvitarjoilu

18.00 Hanhijoen valuma-alueen hoitosuunnitelman lähtökohdat ja tavoitteet (Sanna Kipinä-Salokannel, Varsinais-Suomen ELY-keskus)

18.15 Hoitosuunnitelman lähtöaineistot, maastotyöt ja suunnitelman sisältö (Jarkko Leka, VALONIA)

18.30 Metsätalouden luonnonhoitohankkeet ja vesiensuojelu (Jarmo Uimonen, Suomen metsäkeskus)

19.00 Toimiva maan vesitalous ja pellon kasvukunto, tärkeä osa maatalouden vesiensuojelua (Sami Talola, MTK Varsinais-Suomi)

19.30 Keskustelua Hanhijoen valuma-alueen kartan äärellä: ajatuksia ja ehdotuksia hoitosuunnitelman tekemiseen kaivataan maanomistajilta ja paikallisilta asukkailta

20.00 Tilaisuus päättyy

Lisätiedot

Jarkko Leka, vesiasiantuntija Valonia p. 040 197 2265

www.valonia.fi/hanhijokiJaa tapahtuma Facebookissa