Harmonikan juhlaa -konsertti

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
09.10.2023
19:00 - 21:00

Tapahtumapaikka
Heimolinna
Väinämöisenkatu 2, Loimaa


Harmonikan juhlaa Loimaalla

Harmonikkalegenda Veikko Ahvenaisen odotettu huippukonsertti kuullaan maanantaina 9.10. Klo 19.00.Tilaisuudessa esiintyvät Veikko Ahvenainen ja hä-nen puolisonsa harmonikkataituri Carina Nordlund ja laulaja Erkki Liikanen. Mukana on myös Tiistai-hanuristit Kari Kotiniemen johdolla.

Ohjelmassa on kappaleita Säkkijärven polkasta Finlandia Hymniin. Yksi suosituim-mista sävelistä on Veikon sovittama kansainvälinen potpouri, jota on You Tubessa katsottu yli 300.000 kertaa.

Kuopiossa 9-vuotias Veikko oppi soiton alkeet kuopiolaiselta muikkukauppiaalta.

Ensi levytys oli vuonna 1955 ja tänään hän on maamme eniten levyttänyt artisti 1087 levytyksellä. Kansainväliset konserttikiertueet alkoivat 1960-luvulla. Takana on noin 5000 konserttia eri puolla maailmaa.Veikko Ahvenaisella on takanaan noin 5000 soo-lokonserttia eri puolilla maailmaa aina Moskovan Tshaikovskin konserttisalista Wa-shingtonin Kadetraaliin Yhdysvalloissa.

Veikko Ahvenainen on palkittu taiteilijaurastaan monilla tavoin. Hän on saanut Pro Finlandia-mitalin vuonna 2010 ja kansainvälinen Harmonikkaliitto Cofédération Internationale des Accordéonistes (CIA) on palkinnut hänet arvostetulla Merit Award – palkinnolla vuonna 2020.

Suosikkilaulaja Erkki Liikanen oli 1970-luvulla Veikko Ahvenaisen tangoyhty-eessä rumpalina ja laulusolistina. Hän on laulanut Veikon levytyksissä ja konsertissa. Nyt kaverukset nähdään jälleen yhdessä esiintymässä.

Väliajalla on Veikon uusimman Ilta Oulunjoella -levyn julkistus ja esillä on myös Veikon kirjoittama suosittu kirja Hanurini muistoja. Liput konserttiin 15€Jaa tapahtuma Facebookissa