KOPIT

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
09.10.2019
19:00 - 21:00

Tapahtumapaikka
Loimaan teatteri
Juvantie 11, LoimaaKopit

Loimaan teatteri

  • Ensi-ilta: 4.10.2019
  • Ei ikäsuositusta
  • Loimaan teatteri, Juvantie 11

Loimaan Lehti oli Suomessa yksi ensimmäisistä lehdistä, joka ryhtyi julkaisemaan tekstiviestipalstaa. Kopit on näytelmä loimaalaisilta loimaalaisille. Esitys syväluotaa Loimaan Lehden Kopit-palstan aiheita vuosien varrelta. Se perustuu kokonaisuudessaan tekstaripalstan viisitoistavuotisen historian aikana Loimaan lehdessä julkaistuihin Loimaan ja lähialueiden asukkaiden lähettämiin tiivistettyihin mielipidekannanottoihin. Näyttämöllä nähtävät hahmot puhuvat siis ainoastaan Koppipalstalta lainattua tekstiä. Esitys koostuu useista lyhyistä kohtauksista, jotka kukin käsittelevät jotakin tekstaripalstan aihepiiriä.

Kopit-työryhmään kuului päätoimittaja Kati Uusitalon lisäksi kourallinen aktiivisia teatterilaisia. Työryhmä perehtyi materiaaliin ja ryhmitteli sitä aihealueittain suorittaen samalla karsintaa. Ohjaaja Sari Äikää-Torkkeli sommitteli Kopit kohtauksiksi luoden henkilöhahmoja ja erilaisia tapahtumapaikkoja. Moninaisten aihepiirien ympärille syntyi parisenkymmentä lyhyttä kohtausta. Eri kirjoittajien kopit yhdistyvät asenteiden ja mielipiteiden kautta kuvitteellisiksi henkilöiksi. Jokainen roolihenkilö puhuu siis kohtauksessa useamman kirjoittajan suulla.

Esiintyjiä haettiin ilmoituksin mm. Loimaan Lehdessä. Työryhmään liittyikin useita uusia kasvoja. Lavalla Koppien pyörteissä on mukana heittäytymässä viitisentoista eri-ikäistä näyttelijää. Jokainen heistä esittää useita eri henkilöitä. Henkilöt ovat kuvitteellisia ja kärjistettyjä, koska ne edustavat erilaisia näkökantoja. Esityksen kulisseissa riittääkin säpinää ja vipinää, kun ulkonäköä tuunataan kohtausten välillä.

Kohtausten lisäksi esityksessä kuullaan Merikerttu Mutalan koostamat ja säveltämät kuoro-osuudet. Lavastuksen ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Jani Hägg, Markku Ahokas ja Sari Äikää-Torkkeli. Puvustus on työryhmän yhteistyötä. Mukana tuotannossa on myös ranskalainen vapaaehtoistyöntekijä Louis Carle (ESC).

Tervetuloa kokemaan Kopit livenä!

Näytökset

Klikkaamalla esitysaikoja, pääset ostamaan lipun ennakkoon.

Liput

Liput ennakkoon edullisemmin myy nettilippu.fi.

Ovelta:                            18€
nettilippu.fi                     16€Jaa tapahtuma Facebookissa