Kyläkeskiviikko: Seppälä

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
13.04.2016
19:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, Loimaa


Saran kyläkeskiviikossa 13.4.2016 klo 19 tutustutaan Seppälän kylän historiaan. Aiheesta kertoo humanististen tieteiden kandidaatti Sanna Mäki. Seppälän jälkeen kyläkeskiviikot jäävät kesätauolle ja jatkuvat taas elokuussa.

Loimaan Seppälä on pieni kylä keskellä pitäjää. Kylän yksi talo oli vuosisatojen saatossa vuoroin yhdellä omistajalla ja vuoroin jaettuna kahteen osaan. Kylän historiaa värittävät tiuhaan vaihtuneet talon omistajat. Heidän joukossaan oli paljon säätyläisiä kuten kihlakunnankirjuri, maanmittari ja lukuisia pappismiehiä. Luvassa on värikkäitä tarinoita aina laittomasta kaupankäynnistä torpparisopimusten kiemuroihin.

Kyläkeskiviikon luentotilaisuus kestää noin tunnin ja siihen on vapaa pääsy. Saran kyläesittelyjen lähtökohtana ovat isojakokartat, jotka kuvaavat kylää ennen isojaon toimittamista ja ryhmäkylän hajoamista. Esillä on usein myös muita karttoja ja valokuvia. Museon henkilökunnan lisäksi kyläkeskiviikoissa pääsevät ääneen paikalliset asiantuntijat ja kylähistorian harrastajat.

 Jaa tapahtuma Facebookissa