Kyläkeskiviikko: Vännilä

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
16.10.2019
19:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, Loimaa


Lokakuun Kyläkeskiviikkona 16.10 tutustutaan Vännilän kylän värikkäisiin vaiheisiin. Kylän historiasta kertoo seminaaritila Riihessä klo 19 alkaen museolehtori Kirsi Laine.

Runsaat metsävarat ja monessa mukana olleet isännät ovat olleet Vännilälle historian saatossa luonteenomaisia seikkoja. Esitelmässä tutustutaan kylän talojen ja torppien elämään 1500-luvulta 1900-luvun alkuun. Matkalla kierrellään kylän pelloilla ja niityillä, mutta myös käräjätuvissa ja Turun kauppapaikoilla. Esitelmässä selviää, miksi Vännilän isojaossa nostettiin arpalippuja hatusta ja miksi Erkki Brusila lähti 1600-luvulla ajamaan alastarolaisten asiaa Tukholmaan. Ratsumiesten matkassa pistäydytään Saksassa asti.

Kyläkeskiviikoissa tutustutaan isojakokarttojen avulla loimaalaiskylien historiaan. Suosittu luentosarja on jo loppusuorallaan, sillä Vännilän jälkeen jäljellä on enää viisi kylää, joihin ei vuosien varrella ole vielä tutustuttu. Syksyllä 2019 tutustutaan vielä marraskuussa Juvan ja Pispalan kyliin.

Luentosarja jatkuu kevään 2020 ajan, ja viimeisellä luentokerralla tutustutaan uudelleen yhteen yleisön valitsemaan suosikkikylään. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia.Jaa tapahtuma Facebookissa