Loimaan kulttuurikierros

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
29.08.2021
Koko päivä


Lähde Loimaan kulttuurikierrokselle sunnuntaina 29.8.2021!

 

Sunnuntaina 29.8.2021 vietetään Varsinais-Suomen museopäivää. Monet museot ympäri maakuntaa avaavat ovensa ilmaiseksi yleisölle ja kutsuvat tutustumaan sekä tuttuihin että tuntemattomampiin kohteisiin. Loimaalla tapahtumapäivänä voi vierailla yhteensä peräti kahdessakymmenessä yhdessä kohteessa!

 

Varsinais-Suomen museopäivän kunniaksi Loimaalla jo toista kertaa järjestettävässä Loimaan kulttuurikierroksessa ovat mukana Aikamatka Virttaanraitille -reitti, Alpo Jaakolan patsaspuisto, Ateljee Hulmi, Hollonmäen pihapiiri ja kotimuseo, Hunnaan kotiseutumuseo, Krekilän mylly, Kurkijokimuseo, Lieskiven Pajamuseo, Loimaan Kotiseutumuseo, Loimaan koulumuseo, Loimaan Perinnesuksi, Loimaan Taideseura, Loimaan Taidetalo, Loimaan Veteraanipuisto, Mauno Ketosen kotimuseo, MikkoMuseo, Mälläisten wanha kauppa, Suomen maatalousmuseo Sarka, Tiibetin taiteen keskus, Vesikosken mylly sekä Vesikoskitalo / Nahkalinna. Kaikki kohteet ovat avoinna vähintään klo 11­−16 ja niihin on ilmainen sisäänpääsy. Virtaanraitin reittiin ja Krekilän myllyyn voi tutustua omatoimisesti milloin vain. Kulttuurikierros sopii kaikenikäisille.

Kulttuurikierroksen kulkemista helpottamaan Suomen maatalousmuseo Sarka ja Loimaan kulttuuripalvelut ovat tehneet kartan, johon kukin kohde on merkitty osoitteineen ja aukioloineen. Kartan voi noutaa itselleen etukäteen Suomen maatalousmuseo Sarasta tai tulostaa verkkosivulta: loimaa.fi/kulttuurikierros. Päivän aikana karttaa on saatavissa kaikista mukana olevista kohteista ja se löytyy myös torstaina 19.8. ilmestyvästä Loimaan Lehdestä.

Kartta toimii myös museopassina. Keräämällä vierailuista merkintöjä ja palauttamalla museopassin johonkin päivän kohteista (Virttaanraitin reittiä ja Krekilän myllyä lukuun ottamatta), osallistuu tuotearvontaan. Pääpalkintona on neljän hengen VIP-paketti Suomen maatalousmuseo Sarkaan sisältäen ilmaisen sisäänpääsyn, opastuksen ja lounaan.

Poikkeuksena kierroksen yleisistä aukioloajoista Alpo Jaakolan patsaspuisto on avoinna klo 11−18 ja Suomen maatalousmuseo Sarka klo 10−17. Päivän aikana Sarka-museossa järjestetään neljä puolen tunnin yleisöopastusta Konenäyttelyyn klo 10, 11, 12, ja 13.Jaa tapahtuma Facebookissa