Maaliskuun Ruokakeskiviikko: Rosolli eli sallatti ja keitetty liha

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
13.03.2024
18:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, Loimaa


Suomen maatalousmuseo Saran alkuvuoden 2024 Ruokakeskiviikoissa paneudutaan loimaalaisten perinneruokien maailmaan. Keskiviikkona 13.3.2024 valmistetaan rosollia eli varsinaissuomalaisittain sallattia ja keitettyä lihaa. Perinneruokalajien saloihin johdattavat Loimaan Maa- ja kotitalousnaiset.

Nykyään joulupöydän herkkuna tunnettua sallattia syötiin Lounais-Suomen säätyläispiireissä jo 1700-luvulla. Sallattiin tai rosolliin kuuluvat kaikkialla punajuuri ja porkkana, mutta muulta osin sen valmistusainekset voivat vaihdella. Tule mukaan ottamaan selvää, miten sallatti syntyy loimaalaisittain!

Lihan kypsentäminen paistamalla lienee tuttua liki jokaiselle, mutta entäpä keittämällä? Keittäminen vaatii hieman aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta palkkiona lihasta saadaan erityisen mureaa.

Tapahtuma järjestetään Sarka-museon Aitta-tilassa, ja siihen on erillinen ilmoittautuminen. Mukaan otetaan 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen sähköpostitse info@sarka.fi tai puhelimitse 02 7637 7019 aikavälillä 27.2. – 11.3.2024. Osallistujilta peritään 5 euron materiaalimaksu.

Ruokakeskiviikot ovat Suomen maatalousmuseo Saran luento- ja tapahtumasarja, jossa syvennytään erilaisiin ruokateemoihin. Kevätkauden viimeisenä Ruokakeskiviikkona huhtikuussa opetellaan tekemään piimäjuustoa.

Lisätietoja:
Museolehtori Sanna Kiertonen
sanna.kiertonen@sarka.fi
p. 02 7637 7019



Jaa tapahtuma Facebookissa