Opi museossa -viikko Suomen maatalousmuseo Sarassa

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
05.10.2021 - 08.10.2021
09:00 - 15:00

Tapahtumapaikka
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, Loimaa


Suomen maatalousmuseo Sarka kutsuu koululaiset museoon Opi museossa -viikolla! Museoon voi varata opastetun virtuaalikierroksen, jossa retkelle lähdetään suoraan luokkahuoneesta käsin, tai museoon voi tulla omatoimiselle näyttelykierrokselle paikan päälle. Viikon teemana Sarka-museossa on ruokahistoria ja ruuan alkuperä.

Opastettu virtuaalikierros Maatalouden aika -näyttelyyn
Opastetulla virtuaalikierroksella lähdetään aikamatkalle, jossa tutustutaan ruuan alkuperään ja ruuantuotannon historiaan Suomessa Maatalouden aika -virtuaalinäyttelyn kautta. Nykyään ruoka ostetaan kaupasta ja saatavilla on valtavasti erilaista syötävää eksoottisista hedelmistä valmisruokiin, mutta miten ihmiset ovat hankkineet ruokansa entisaikoina ja mitä silloin on syöty? Virtuaalikierros on helppo toteuttaa oppitunnin aikana suoraan luokkahuoneesta käsin.

Omatoiminen museokierros Tehtaan tekemää ruokaa -näyttelyyn
Paikan päällä museossa oppilaat pääsevät tutustumaan Tehtaan tekemää ruokaa -näyttelyyn tehtävälapun kanssa. Näyttely kertoo tehdasvalmisteisen ruuan historiasta. Kierroksella selviää muun muassa, miten ruokakaupassa asioitiin 1900-luvun alussa, milloin juustosta on tullut tavallista arkiruokaa, ja miten sokeria valmistetaan.

Virtuaaliopastuksia ja vierailuaikoja on tarjolla rajallisesti, joten opettajan kannattaa varata vierailu ryhmälleen hyvissä ajoin. Opi museossa -viikon ohjelma on koululaisryhmille ilmaista. Muina aikoina museossa on saatavilla maksullisia opastuksia sekä virtuaalisesti että paikan päällä.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: amanuenssi Riikka Soininen, puh. 02 7637 7019 tai sähköpostitse riikka.soininen@sarka.fiJaa tapahtuma Facebookissa