Ruokakeskiviikko: Oluiden tyylit ja niiden erot panoprosessissa etäluentona

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
19.01.2022
18:00 - 19:00

Tapahtumapaikka
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, Loimaa


Maailmassa on satoja eri oluttyylejä. joissakin maissa jokaisella kylällä on hieman erilainen olut kuin naapurilla. Miten ja miksi ne sitten eroavat toisistaan? Sarka-museon tammikuun Ruokakeskiviikon esityksessä paneudutaan käytännönläheisesti eri oluttyylien valmistukseen.

Suomen maatalousmuseo Saran tammikuun Ruokakeskiviikon esityksessään 19.1.2022 klo 18 Espoon Teekkarikylän POLKU ry:n olutmestari Jalmari Liminka kertoo erilaisista oluista ja niiden valmistuksesta. Hän kuvaa suosittuja ja tunnettuja oluttyylejä ja paljastaa kuinka niiden valmistusprosessit eroavat toisistaan. Hän käy läpi oluita sahdista NEIPA:an sekä humalalajikkeita saksalaisista satoja vuotta vanhoista lajikkeista aina uusimpiin prototyyppiristeytyksiin.

POLKU ry:n tavoitteena on edistää suomalaista olutkulttuuria panemalla olutta, nauttimalla sitä ja järjestää erilaisia olutaiheisia tapahtumia. Olutmestari Liminka on itse omin käsin pannut noin 2 000 litraa olutta ja ollut mukana noin tuhannessa oluen panossa. Hän tykkää maistella oluita ja sitten miettiä miten sellaista voisi tehdä itse.

Ruokakeskiviikot ovat Suomen maatalousmuseo Saran luento- ja tapahtumasarja, jossa syvennytään erilaisiin ruokateemoihin. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tammikuun Ruokakeskiviikko järjestetään etätapahtumana, osallistumislinkki päivitetään vähän ennen lähetyksen alkua verkkosivullemme.

Kuva: Lutz Wernitz / UnsplashJaa tapahtuma Facebookissa