Ruokakeskiviikko: Rikkaruohotko terveysruokaa?

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
13.04.2022
18:00 - 19:00

Tapahtumapaikka
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, Loimaa


Villiyrtit ovat luonnon kasvattama aarreaitta: ravintoa, makuja ja rohtoa. Esimerkiksi nokkonen sisältää runsaasti A-, E-, K- ja C-vitamiineja sekä paljon magnesiumia, rautaa ja kalsiumia. Pinaattiin verrattuna nokkosessa on jopa nelinkertainen määrä rautaa.

Yrttineuvoja Eeva Suojanen esittelee Ruokakeskiviikon esityksessään 13.4.2022 klo 18 suomalaisia villiyrttejä, niiden ominaisuuksia ja käyttöä. Hän edustaa YrttiVillitys osuuskuntaa.

Hän lupaa esityksessään jakaa myös poiminta- ja käyttövinkkejä faktatiedon lisäksi. Harva esimerkiksi tietää, että vanilja-aromia saa myös suomalaisesta luonnonkasvista mesiangervosta.

YrttiVillitys osuuskunta on perustettu vuonna 2016. Sen jäsenet kouluttautuvat poimijoiksi ja keräävät villiyrttejä. Osuuskunnassa myös kuivataan, varastoidaan ja tuotteistetaan ne yrttiseoksiksi, mausteiksi ja yrttijuoma-aineksiksi.

Ruokakeskiviikon luento on nähtävissä ja kuultavissa museon seminaaritila Riihessä sekä suoratoistona YouTube-kanavallamme.Jaa tapahtuma Facebookissa