Sarka-sunnuntai 31.3: Ennen koneita -näyttelyn kokoelman historiaa

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
31.03.2019
13:00 - 14:00

Tapahtumapaikka
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, Loimaa


Sarka-sunnuntaina 31.3. Suomen maatalousmuseo Sarassa on mahdollisuus tutustua maaliskuussa avautuneen Ennen koneita -näyttelyn esinekokoelman vaiheikkaaseen historiaan. Näyttelyamanuenssi Iina Wahlström kertoo kokoelman alkuvaiheista, Viikin maatalousmuseon historiasta ja Ennen koneita -näyttelyn synnystä. Esitelmä pidetään klo 13 alkaen uuden näyttelyrakennuksen opetustila Aitassa. Esitelmän jälkeen tutustutaan näyttelyamanuenssin johdolla näyttelyyn.

Suomen maatalousmuseo Sarassa maaliskuun alussa avattu Ennen koneita -näyttely perustuu toimintansa lopettaneen Viikin maatalousmuseon kokoelmaan, joka siirtyi kesällä 2018 Sarkaan. Kokoelman juuret ovat 1890-luvulla, jolloin professori Gösta Grotenfelt aloitti innostuneen ja aktiivisen maatalousesineiden keruutoiminnan Mustialassa. Historiansa aikana kokoelma on läpikäynyt monia vaiheita: se on karttunut, painunut unholaan, järjestetty museoksi ja lähes tuhoutunut.

Kuukauden viimeinen sunnuntai on Sarka-museolla Sarka-sunnuntai, jolloin järjestetään erityistä ohjelmaa esimerkiksi luentojen, työpajojen tai teemaopastusten muodossa. Museon näyttelyihin on Sarka-sunnuntaina vapaa pääsy.

Sarka-sunnuntai 31.3.
Iina Wahlström:
Kahdesti pelastettu – Ennen koneita -näyttelyn kokoelman historiaa
Työpajatila Aitassa klo 13 alkaenJaa tapahtuma Facebookissa