Sarka-sunnuntai: Origamiperhostyöpaja koko perheelle

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
24.04.2022
13:00 - 15:00

Tapahtumapaikka
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, Loimaa


Sarka-sunnuntaina taitellaan origamiperhosia. Luonnonlaidunten perhoslajistosta inspiroidutaan koko perheen työpajassa

Suomen maatalousmuseon tapahtumapäivänä Sarka-sunnuntaina 24.4. klo 13−15 taitellaan paperista origamiperhosia koko perheen maksuttomassa työpajassa. Työpajan inspiraationa toimivat Lumoavat laitumet -näyttelyn esittelemät luonnonlaitumilla viihtyvät perhoslajit.

Sarka-museon helmikuussa avautunut Lumoavat laitumet -näyttely esittelee luonnonlaitumia, jotka ovat nykypäivänä yhä harvinaisempia elinympäristöjä. Ne ovat myös satojen kasvi-, hyönteis- ja sienilajien koti. Joukossa on kymmeniä uhanalaisia tai harvinaisia lajeja.

Näyttelyssä on esillä myös useita luonnonlaitumilla viihtyviä perhoslajeja. Tästä saimme teeman huhtikuun Sarka-sunnuntain työapajaan. Työpajassa voi myös inspiroitua katselemalla kuvia perhosista.

Sarka-sunnuntaina myös museon näyttelyihin on vapaa pääsy. Luonnonlaitumiin ja niiden kasvi- ja eläinkuntaan voi siis tutustua myös näyttelyssä joko ennen tai jälkeen työpajan.

Myös museon näyttelyssä on esillä katossa ”leijailevia” perhosorigameja. Työpajassa osallistujat pääsevät tekemään itse samanlaisia ja viemään ne kotiin muistoksi.

Sarka-sunnuntaisin museolla on erityistä ohjelmaa ja näyttelyihin on vapaa pääsy. Vuonna 2022 Sarka-sunnuntaita vietetään vielä neljä kertaa kuun viimeisenä sunnuntaina: huhtikuussa, syyskuussa, lokakuussa ja marraskuussa. Lisätietoja: https://sarka.fi/tapahtumat/sarka-sunnuntait. .

Origamiperhostyöpaja museon Riihi-seminaaritilassa Sarka-sunnuntaina 24.4. klo 13-15. Myös näyttelyihin on vapaa pääsy.

Lumoavat laitumet -näyttely vaihtuvien näyttelyiden tilassa 9.1.2023 saakka.Jaa tapahtuma Facebookissa