Tiistaitarjotin – ruokamatka 70-luvulle

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
16.02.2021 - 30.05.2021
10:00 - 17:00

Tapahtumapaikka
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, Loimaa


Tiistaitarjotin johdattaa katsojan 70-luvun ruoan maailmaan herkullisten ja värikkäiden ruokakuvien, konstailemattomien ruokaohjeiden sekä hilpeiden ruokamuistojen avulla.

Näyttely perustuu valokuvaaja ja läänintaiteilija Juhani Riekkolan ja hänen vaimonsa kotitalousopettaja Eeva Junkkari-Riekkolan toimittamaan Tiistaitarjotin-nimiseen ruoka-artikkelisarjaan, jota Aamulehti julkaisi aina tiistaisin vuosina 1974–78.

70-luvun ruokakulttuuriin ja uutuuksiin pureudutaan Riekkolan fantastisten annoskuvien sekä Junkkari-Riekkolan oivallisten ruokaohjeiden ja viikoittaisten ruokalistojen kautta. Valokuvat kertovat siitä, miten ruokaa kuvattiin 1970-luvulla, ja reseptit puolestaan valottavat sitä, miten ruokaan suhtauduttiin, minkälaisia olivat ajan keskeiset raaka-aineet ja ruokalajit ja mitä lukijoille haluttiin opettaa ruoanlaitosta ja ravinnosta.

Aitoja tuntemuksia 70-luvulta välittävät myös ihmisten 70-lukua koskevat ruokamuistot. Yhdessä valokuvat, reseptit ja muistot kannustavat kävijöitä muistelemaan omia 70-luvun ruokakokemuksiaan tai kuvittelemaan, miltä vuosikymmen maistui. Ruokakulma-näyttelytilaan pystytetyssä 70-luvun keittiössä voi taiteilla omia annoksia ja jakaa niistä kuvia muiden iloksi.

Näyttelyn on tuottanut Museokeskus Vapriikki ja se on esillä seminaaritila Riihessä ja Ruokakulma-näyttelytilassa 16.2.-30.5.2021.Jaa tapahtuma Facebookissa