Viljelijät-videoteos maatalousmuseossa

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
01.07.2015 - 30.08.2015
Koko päivä

Tapahtumapaikka
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, Loimaa


Viljelijät -teoksessa loimaalaissyntyiset taiteilijat Viliina Koivisto ja Vilma Merta ryhtyivät pienen peltopläntin viljelijöiksi vailla aikaisempaa kokemusta tai tietotaitoa viljelytyöstä. Molempien isät ovat maanviljelijöitä, mutta kummallakaan tyttärellä ei ole ajatusta jatkaa ammattia. He eivät osaa ajaa traktoria tai puimuria, eivätkä he tiedä milloin mikäkin vilja kuuluu kylvää. Viljelijät -teos tapahtui Suomen maatalousmuseo Saran pellolla kesällä 2014, ja se oli prosessi, jonka aikana taiteilijat kasvattivat kauraa ja pellavaa ilman isiensä konkreettista apua. Teos oli tutkimus siitä, osaavatko taiteilijat ensinnäkään viljellä mitään, ja toisaalta, onko heille väistämättä siirtynyt tietoa sen seurauksena, että he ovat eläneet enemmän tai vähemmän maanviljelyksen keskellä.

 Taiteilijat dokumentoivat teosta videoimalla viljelyprosessia ja keskusteluja taiteilijoiden ja isien välillä. Kertyneestä materiaalista syntyi itsenäinen videoteos, joka pohtii maanviljelijyyden periytymistä ja maataloustyön arvostusta.

Viljelijät -videoteos on nähtävillä maatalousmuseon perusnäyttelyssä heinä- ja elokuun ajan pääsymaksun hinnalla.Jaa tapahtuma Facebookissa