Rantakiveltä mättäälle

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
02.04.2024 - 28.04.2024
10:00 - 17:00

Tapahtumapaikka
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, Loimaa


Sarka-museon ravintolasalissa voi huhtikuussa uppotua luonnon ja metsän mystiikkaan runoa ja piirrosta yhdistävän Rantakiveltä mättäälle -näyttelyn kautta. Iina Wahlströmin runot ja Ella K:n tussipiirrokset ammentavat luonnosta, kohtaamisista ja myyttisestä metsänpeitosta. Teosten innoittajia ovat metsän eläimet, karhut, sudet ja hirvet sekä metsä porttina toisenlaiseen todellisuuteen.

Ella K:n tussipiirrosten eläimissä voi aistia vanhojen tarinoiden ja satujen hohtoa.  ”Tärkeä työkalu työskentelyssäni on herkkyys” hän kertoo. ”Tasapainoilen teoksissani eri maailmojen välillä, havainnoin tunteita ilosta suruun, kepeydestä melankoliaan. Jokaisen teoksen taustalla on aina jokin tarina tai tieto, jonka haluan jakaa eteenpäin.”

Unenomaisia kuvia täydentävät Wahlströmin runot, joiden hetkellisyys vaatii katsojaa pysähtymään niiden äärelle pohtimaan omaa luontosuhdettaan. ”Runon sisään voi kääriä asioita, joiden sanoittaminen voi muuten olla vaikeaa tai jotka herättävät itsessäni ristiriitaisia tunteita.” runoilija pohtii. ”Pyrin kirjoittamaan runoni niin, että niissä sanojen ympärille jää väreilevää ilmaa, tilaa lukijan omalle maailmalle”.

Ella K on loimaalainen kuvataiteen opiskelija ja Iina Wahlström on Loimaalla ja Porvoossa asuva sanataiteilija, joka työskentelee kulttuurialalla.

 

Lisätiedot:

Maileena Vaajoensuu

näyttelyamanuenssi

maileena.vaajoensuu@sarka.fi

(02) 7637 7016

 Jaa tapahtuma Facebookissa