Satu Koivikko & Enver Mäkelä, Kohtuutonta karkailua, Kuivurigalleria.

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
01.06.2019 - 01.09.2019
11:00 - 18:00

Tapahtumapaikka
Alpo Jaakolan Patsaspuisto
Aura-Pirkkatie 84, Loimaa


Satu Koivikon teoksia.

Kohtuutonta karkailua
Alpo Jaakolan patsaspuiston Kuivurigalleriassa
Avoinna ti-su klo 11-18. Näyttely jatkuu 1.9. saakka. Patsaspuisto suljettu maanantaisin ja juhannuksena 22.-23.6.

Satu Koivikko ja Hannu Enver Mäkelä

Alpo Jaakola totesi aikanaan että ”Taide suunnat arvaamattoman tarpeettomia Tuulensuunnila merkitystä”. Satun ja Enverin töissä tätä on noudatettu, otettu vielä sattuma avuksi. Värejä ei ole säästelty.

Satu Koivikko on Loimaalaisille tuttu taideopettajana ja Enver Mäkelä musiikkikuvioista. He ovat järjestäneet useita yhteisnäyttelyitä, edellisestä on kuitenkin ehtinyt jo kulumaan kymmenen vuotta. Kuivuri-Galleriassa nähdään Satun maalauksia ja veistoksia. Enveriltä on näytteillä fraktaalitöitä videona ja massiivinen 8 kanavainen fraktaaliääni. Näin hän kuvaa kuvien ja äänen syntyä:

Enver Mäkelä, Blind Pilot
Fraktaalille ei ole täsmällistä määritelmää. Siksi tekniikka onkin mielenkiintoinen. Nämä kuvat on syntyneet vuosien 2014 -2019 välillä. Kaiken kaikkiaan kuvia on syntynyt tuhansia, myös animaatioita. Näyttelyssä kuvia on vajaa sata. 

Kuvat eivät ole puhdasta matematiikkaa, vaan olen liittänyt kuviin 3D mallinnusta ja bittikuvaa. Hämmentänyt, möyhentänyt. Joskus kuva syntyy hujauksessa, joskus kone laskee sitä viikonkin. Lopputuloksesta ainakin puolet on virheitä, sattumaa ja onnea.

Ääni on sitten generoitu näistä kuvista. Ääniteos on tuntikausia pitkä. Siinä on rytmi ja tonaliteetti, mutta ei toistoa eikä muotoa. Summattua kokonaisuutta ei voi kuulla, vain osasia jolloin kuulija ikään kuin miksaa päässään kokonaiskuvan. Se on jokaisella erilainen. Eläköön mielipide-erot!

Pääsyliput 2/3 €, maksuvälineenä käy myös museokortti. Alle 18-vuotiailta vapaa pääsy   

www.loimaantaidemuseo.fiJaa tapahtuma Facebookissa