Koululaisten Mennään museoon! -viikko 2017

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
05.10.2017
Koko päivä

Tapahtumapaikka
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, Loimaa


Koululaisten ja opiskelijoiden Mennään museoon! –viikkoa vietetään jälleen lokakuun alussa 3.-6.10.2017. Suomen maatalousmuseo Sarka tarjoaa viikolla kolme erilaista museokierrosta eri luokka-asteille. Kierroksilla tutustutaan suomalaiseen maatalouteen ja historiaan museon Maatalouden aika -perusnäyttelyn kautta.

1-2 -luokkalaisille suunnatulla Lammasjahti-kierroksella etsitään Peni-koiran kadonneita lampaita museon perusnäyttelystä opettajan johdolla. Samalla opitaan perustietoja ruoan alkuperästä ja elämästä ennen vanhaan.

3-6 -luokkalaiset sekä yläkoululaiset pääsevät tutustumaan museon perusnäyttelyyn ja suomalaisen maatalouden historiaan Maatalouden aika -pelin välityksellä. Pelillisellä museokierroksella kuljetaan 2-4 hengen ryhmissä perusnäyttelyssä tietoa etsien ja pisteitä keräten.

Lisäksi yläkoululaisille ja lukiolaisille on tarjolla pelillinen mobiilikierros. Maatalouden aika -mobiilikierroksella tutustutaan Suomen historiaan maatalouden näkökulmasta. Näyttelyssä kuljetaan itsenäisesti tai pienryhmissä tietoa etsien ja mobiilioppaan kysymyksiin vastaten.
Huom! Mobiilikierros edellyttää älylaitteiden, kuten padin tai älypuhelimen käyttöä. Omat älylaitteet mukaan.

Mennään museoon -viikon kierrokset ovat koululaisryhmille ilmaisia. Kierrosten varaukset ja lisätiedot museon infosta: puh. 02 763 7700 tai info@sarka.fi.

Viikkoa koordinoi Suomen museoliitto.Jaa tapahtuma Facebookissa